pondělí 5. srpna 2013

Uzený losos s avokádem

...už strašlivě dlouho jsem nepřidávala žádné nové recepty...ne že bych nevařila nebo nezkoušela nové laskominky...ale ten čas....tak malá ochutnávka z těch letních novinek...:-) Ingredience - vynikající předkrm 2 zralá avokáda šťávu z 1 citronu  250 g uzeného lososa hrstku lístků estragonu nebo trochu sušeného (sušený koupíte v Masrk Spencer) 4 lžíce zakysané smetany 1 lžíci kaparů, okapaných Oloupaná avokáda zbavte jader, nakrájejte na kousky a smíchejte s polovinou citronové šťávy. Stočte plátky uzeného lososa, úhledně je poskládejte na talíře a posypte avokádem. Přikryté je můžete uložit až na hodinu do lednice. Na zálivku smíchejte estragon, zakysanou smetanu a zbytek citronové šťávy. Těsně před podáváním přelijte lososa zálivkou a posypte kapary. Jezte s celozrnným chlebem nebo s jakýmkoliv jiným oblíbeným pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat