pondělí 5. srpna 2013

Lehký bramborový salát

...ideální příloha ke grilovanému masu z mého oblíbeného Apetitu - 750g nových brambor - šťáva ze dvou citronů - strouhaná kůra z jednoho citronu - 1-2 lžíce dijonské hořčice - 120ml panenského olivového oleje - mořská sůl a špetka mletého chilli - 8 jarních cibulek nakrájených na malá kolečka - hrst nasekané hladkolisté petrželky (když dáte víc, nic tím nepokazíte) Brambory odrhneme kartáčkem a uvaříme v osolené vařící vodě doměkka, cca 15-20 minut. Slijeme a nakrájíme na plátky (já je tedy i louplala,ale není to nutné). Na zálivku prošleháme citronovou šťávu, hořčici a pomalu za stálého míchání přiléváme olivový olej. Promícháme s bramborami, osolíme, okořeníme chilli a opatrně vmícháme cibulku a petrželku. Necháme uležet v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat