pondělí 5. srpna 2013
Lehký bramborový salát
...ideální příloha ke grilovanému masu z mého oblíbeného Apetitu
- 750g nových brambor
- šťáva ze dvou citronů
- strouhaná kůra z jednoho citronu
- 1-2 lžíce dijonské hořčice
- 120ml panenského olivového oleje
- mořská sůl a špetka mletého chilli
- 8 jarních cibulek nakrájených na malá kolečka
- hrst nasekané hladkolisté petrželky (když dáte víc, nic tím nepokazíte)
Brambory odrhneme kartáčkem a uvaříme v osolené vařící vodě doměkka, cca 15-20 minut. Slijeme a nakrájíme na plátky (já je tedy i louplala,ale není to nutné). Na zálivku prošleháme citronovou šťávu, hořčici a pomalu za stálého míchání přiléváme olivový olej. Promícháme s bramborami, osolíme, okořeníme chilli a opatrně vmícháme cibulku a petrželku. Necháme uležet v chladu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat